Čokoládová masáž

Čokoládové masáže jsou pokušením a nezapomenutelnou lahůdkou pro všechny, kteří vyhledávají luxus a báječnou relaxaci v jednom. Tato zkrášlovací procedura se zakládá na využití vyjímečných vlastností čokolády, které byly známy již před 2000i lety a byla používána jako zdroj dobré nálady a prostředek k omlazení pokožky. Přináší uvolnění svalů, relaxaci, má blahodárné účinky na pleť, podporuje tvorbu hormonů radosti, působí na nervový systém. Čokoláda vyniká tím, že působí antidepresivně, má omlazovací a afrodisiakální účinky. Je plná vitamínů, minerálů, antioxidantů, koenzymů. Kakao v ní obsažené zabraňuje vstupu volných radikálů do organismu. Čím vyšší podíl kakaa čokoláda obsahuje, tím lép Každopádně čokoláda výrazně působí proti stárnutí kůže, zvláčňuje a omlazuje pokožku, zbavuje ji suché kůže a v neposlední řadě působí proti celulitidě a vráskám. Při čokoládové masáží dochází k aktivaci látkové výměny, probíhá detoxikace organismu a je odváděna zadržovaná voda, která způsobuje otoky.

Čokoládová masáž 100% čokoládou rozehřátou v mandlovém oleji, je zážitkem pro všechny milovníky čokolády a dokonalé péče o tělo. Má několik fází - čokoládový peeling, vlastní čokoládová masáž nazývaná také hlazení čokoládou, a nakonec vás čeká zábal. Tím čokoláda ideálně uvolní všechny své složky a ozdravně zapůsobí na vaše tělo. Celý zážitek je možno dokončit třešničkou - nanesením čokoládového krému na tělo či šálkem horké čokolády...

Účinky čokoládové masáže:

  • podporuje odplavování toxických látek z těla a posiluje imunitní systém
  • vyživuje a omlazuje pokožku
  • zbavuje pleť vrásek a suché kůže a navrací jí jemnost a pružnost
  • je vhodná zejména pro ty, jež trápí celulitida či strie a jiné nerovnosti pokožky, které účinně vyhlazuje
  • zlepšení nálady s antistresovým působením, což je způsobeno uvolňováním endorfinu a serotoninu v mozku, tzv. hormonů štěstí
  • hořčík v čokoládě ovlivňuje bolesti hlavy, soustředění, správnou činnost nervů, působí proti střesu a zánětům
  • flavonoidy, antioxidační látky v čokoládě, zpevňují a regenerují cévy, čímž omezují vznik srdečních onemocnění
  • příznivý vliv na činnost srdce

 Kontraindikace (kdy není masáž vhodná)

  • při alergii na čokoládu
  • při zánětech
  • při kožních infekcích
  • v těhotenství
  • infekčních nemocech
  • vysokém krevním tlaku
  • při nemocech kostí